Asiakasonnistumisia.fi

Youtube-kanavani kautta jaan pitkäaikaisten digiajan asiakassuhteiden rakentamisen peruspalikoita. Keskityn Customer Success Managementin hyödyntämiseen ja ammennan kokemuksiani kotimaisten sekä kansainvälisten SaaS-pilvipalveluiden jälleenmyynnistä.

Bio

Vapaan kasvatuksen tulos, innovatiivinen ja energinen verkostoituja sekä jatkuva uuden oppija. Liikun sujuvasti bisneksen sekä digin välimaastossa ja kuplan rikkominen on päivittäinen henkilökohtainen tavoitteeni. Reilut 10 vuotta alalla, ennen yrittäjyyttä (2015) rakentanut asiakaspalvelun Contact Center -ratkaisuja startupeista kansainvälisille konserneille sekä vetänyt sovelluskehitystiimejä ja käyttöönottoprojekteja.

Tarjottavat palvelut

Työskentelen yrittäjänä Digiassistentti.fi:ssä ja autan yrityksiä hyödyntämään digiä päivittäisessä liiketoiminnassa ilman turhaa kapulakieltä.

Kauttani saat:

  • Freshdesk -tiketöintijärjestelmät asiakasyhteydenottojen monikanavaiseen hallintaan
  • Freshsales CRM -ratkaisut myynnin- ja asiakkuudenhallintaan
  • Freshchat -keskustelualustat nettisivuille sekä Facebook Messengeriin
  • Google G Suite -yritysviestintäsovellukset (Gmail, Docs, Drive yrityskäyttöön)
  • #DigiLoikka -palvelut (Digituki, Digisparraus, Digipäällikkö, Digikiihdyttämö)

Kaupallinen yhteistyö

Pitkäaikaisten asiakassuhteiden rakentaminen on käytännössä jokaisen digiajassa tilaajamallilla toimivan yrityksen elinehto. Teen kanavani kautta mielelläni myös näkyvyyttä edistävää kaupallista sisältöyhteistyötä, esimerkiksi asiantuntijahaastatteluiden tai modernien työkalujen esittelyjen muodossa.

Linkit

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCOozhvbcQrza7q9nu9hnaAg/
Linkedin https://www.linkedin.com/in/kimhiekkanen/
Twitter https://twitter.com/kimhiekkanen
Web https://asiakasonnistumisia.fi