HYPPÄÄ JA TURVAVERKKO ILMESTYY ALLESI

Arat, totiset, ilmeettömät tuppisuut. Minun intohimoni on saada nämä kuvaukset suomalaisuudesta muuttumaan. Tilalle pitää saada: avoin, rohkea, vivahteikas, ilmeikäs, sanavalmis. Tätä osaamista tarvitaan muuttuvassa työelämässä.

Olen ammatiltani näyttelijä, mutta 20 vuotta olen myös kiertänyt Suomea puhujana ja kouluttajana. Siitä on vuosien mittaan tullut tärkeä osa identiteettiäni.  Näyttelijät ovat ammattilaisia tarkkailemaan ihmisiä ja arvioiman millaisen vaikutuksen kukin tekee ja millä keinoin. Siksi minulla on paljon hyvin konkreettista annettavaa ja aktiivisen kiinnostuksen ja seurannan myötä koulutukseni teoreettinen pohja on vuosien mittaan vahvistunut.

Kanavalla jaan kokemuksia ja ajatuksia ilmaisun ja vuorovaikutuksen kehittämisestä ja niiden opiskelusta. Haluan saada ihmiset ymmärtämään, että esiintyminen ja vuorovaikutus ovat taitoja muiden joukossa ja opittavissa, eikä joidenkin ihmisten erikoisominaisuus. Mikään organisaatio, varsinkaan lean tai ketterä, ei tule toimeen ilman näitä taitoja. Kuljemme kohti ihmisjohtamista, jolloin kohtaamisen ja vuorovaikutuksen taidot korostuvat. Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta, sillä arjen kohtaamisissa 80 % on non-verbaalista viestintää. Harvoin siihen kiinnitetään riittävästi huomiota.

Koulutussisällöt

ESIINTYMINEN

Penkit täyttyvät koulutustilaisuuksissa aina perältä ja kouluttaja saa houkutella ihmisiä rohkeasti lähemmäksi; en pure, enkä pistä esiintymään. Siellä syvällä on sananlaskujen suomalainen, jonka tehtävänä on iloton yksin puurtaminen:

Puhumatta paras.
Vaikeneminen kultaa, puhuminen hopeaa.
Otsasi hiessä sinun pitää leipäsi ansaitseman.
Itku pitkästä ilosta.
Joka aamulla nauraa, sillä illalla perse repeää.

Monet välttelevä esiintymistä, koska ovat mielestään siinä huonoja. Kuitenkin yhä useampi ammatti vaatii, että kykenemme kertomaan näkemyksiämme, esittelemään firman tavoitteita, pitsaamaan niin, että se vakuuttaa – siis esiintymään.

VUOROVAIKUTUSTAITO

Se on taito siinä missä pyörällä ajokin. Ajatukset, asenne, energia, ryhti, ilmeet, eleet, puhe – siinä joukko sanoja, jotka pitävät sisällään runsaasti elementtejä, joista syntyy vuorovaikutustaito. Mitä enemmän tiedämme, sitä vapaampia ja avoimempia ja yhteistyökykyisempiä voimme olla.

LUOVUUS

Luovuuden ehtona on lapsen mieli expertin käsissä. Siinä piilee myös luovuuden paradoksi. Se on halua omaksua ajattelutapa, jolla tehdään luovia ratkaisuja joka päivä. Se on arjen toimintaa, joka ylläpitää luovaa asennetta ja kykyä löytää uusia näkökulmia. Se on ikuinen halu kehittyä paremmaksi. Sitä paitsi se on hauskaa.

JÄNNITYKSEN HALLINTA

Esiintymisjännitys on yleinen este omalle kehitykselle. Tämän koulutuksen avulla saat turvaverkon, jonka avulla voit luottavaisena hypätä vaativaan tilanteeseen. Tämä opetus on yksilöille ja pienryhmille.

KOULUTUSPALVELUT

    • Puheet ja luennot, yleensä 60-120 min.
    • Koulutukset tiimeille ja eri kokoisille ryhmille, yleensä 2-4 tuntia
    • Yksilökoulutus ja coachaus (WCO)
    • Verkkokurssit, tilattavissa nettisivujen http://www.anneliranta.net kautta.
    • Sieltä löydät koulutusteni ja puheitteni tarkempia otsikoita.Räätälöin koulutukset aina tilaajan toiveiden mukaan.

LINKIT

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCQ0EmZ2lVCb3zSjZJa2bEZQ
Web http://www.anneliranta.net
Kurssit http://www.anneliranta.net/verkkokurssit/
Linkedin http://linkedin.com/in/ranta-anneli-71217b91